BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

ve Ders Kataloğu

Tanıtım Broşürleri

Prof. Dr. Durmuş Günay kütüphanesi ve Çalışma Salonları

Prof. Dr. Durmuş Günay adını taşıyan Farabi Kampüsü Kütüphanesi, son teknoloji ürünü donanımı, modern ve yepyeni yüzüyle öğrencilerimize hizmet vermektedir. 2300 m2 kullanım alanına sahip olan Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi; personel büroları, grup çalışma salonu, magazin bölümü ve arşivden oluşmaktadır. Günlük kullanıcı sayısı ortalama 2000 kişi olan kütüphanede; öğrenciler bilgisayar ve internet olanaklarını sınırsız biçimde kullanabilmektedir. Kablosuz internet hizmeti de sunan kütüphaneye öğrencilerin yararlanması amacıyla çeşitli günlük gazete ve dergiler satın alınmaktadır. 450 kişilik oturma kapasitesi bulunan Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir. 2015 yılı itibarı ile 23 veri tabanı aboneliği bulunan kütüphanemizde 71.483 adet basılı kitap bulunmakta ve 4.949.095 e-kitaba metin halinde erişilebilmektedir.

Kütüphane hizmetlerinin elektronik olarak sunulması ve daha verimli bir duruma getirilmesi için yerleşkelerin tamamında bilgisayar ağı oluşturulmuştur

Ayrıca kampüslerimizde 7 / 24 hizmet veren öğrencilerimizin evlerini aratmayan sessiz ve huzurlu bir ortamda ders çalışması için çalışma salonları bulunmaktadır. Farabi Kampüsünde Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı ve Rüştü Onur çalışma salonu, İbn-i Sina Kampüsünde Muzaffer Tayip Uslu çalışma salonu, Devrek Kampüsünde Pyd. Onbaşı Okan Korkut çalışma salonu ve Çaycuma kampüsünde Av. Hikmet Odabaş çalışma salonları mevcuttur.

Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi Tanıtım Filmi
7/24 Kütüphane