Meslek Yüksekokulları

AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 1992 yılında kurulmuştur. Yüksekokulumuz, BEÜ’nün İbni Sina Kampüsüne yer almaktadır. Yüksekokul, faaliyetlerini toplam 3.793 m2 kapalı alana sahip binasında,  18 derslik, 1 bilgisayar laboratuvarı ve 2 laboratuvar ile  sürdürmektedir.

Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda iki yıllık önlisans eğitimi veren 13 program bulunmaktadır. 2 yıllık normal eğitim sürecinde öğrenciler, zorunlu ve seçmeli derslerden minimum 120 AKTS’lik ders alarak mezun olurlar. 2019 Haziran ayı itibariyle öğrenci sayımız 1766’dır.

Yüksekokulumuzun Çocuk Gelişimi programı, Kırgızistan’ın önde gelen üniversitelerinden Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ile yaptığıı Mevlana değişim anlaşmasıyla öğrencilerine eğitim süreçlerinin bir bölümünü dünyanın çeşitli ülkelerinde tamamlayabilme fırsatı vermektedir.

Yüksekokulumuz akademik kadrosu 1 Profesör, 4 Doktor Öğretim Üyesi ve  21 Öğretim Görevlisi olmak üzere toplam 26 akademik personelden oluşmaktadır. Ayrıca 1 Şef, 1 Memur, 4 Bilgisayar İşletmeni, 1 Teknisyen ve 2 Hizmetli olmak üzere toplam 9 İdari Personel görev yapmaktadır.

Programlar

Bölüm internet sitesi