Fakülteler

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Küçült Yazı Tipi Büyüt

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1992 yılında kurulmuştur. Fakültemiz, ZBEÜ’nün Farabi Kampüsüne yer almaktadır. Fakülte, faaliyetlerini toplam 10.698 m2 kapalı alana sahip binasında, 22 anfi, 5 derslik ve 2 bilgisayar laboratuvarı ile  sürdürmektedir.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde dört yıllık lisans eğitimi veren 6 bölüm bulunmaktadır. Bazı bölümlerde zorunlu veya isteğe bağlı 1 yıllık İngilizce Hazırlık Programı uygulanmaktadır. 4 yıllık normal bir eğitim sürecinde öğrenciler, zorunlu ve seçmeli derslerden minimum 240 AKTS’lik ders alarak mezun olurlar. Bazı bölümlerde 2. öğretim programı mevcuttur. 2021 Şubat ayı itibariyle öğrenci sayımız 3583’tür.

Fakültemizin İktisat, İşletme, Maliye, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümleri Çek Cumhuriyeti, Portekiz, Bulgaristan, Macaristan, Makedonya Polonya ve Romanya’daki saygın üniversitelerle yaptıkları Erasmus+ değişim anlaşmalarıyla öğrencilerine eğitim deneyimlerini Avrupa’da zenginleştirme fırsatı vermektedir.

Fakültemizin İktisat, İşletme, Maliye, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ve Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümleri Azerbaycan, Bosna Hersek, Kırgızistan, Kazakistan, Bangladeş, Kosova, Arnavutluk, Yemen ve Malezya’daki önde gelen üniversitelerle yaptıkları Mevlana değişim anlaşmalarıyla öğrencilerine eğitim süreçlerinin bir bölümünü dünyanın çeşitli ülkelerinde tamamlayabilme fırsatı vermektedir.

Fakültemiz akademik kadrosu 13 Profesör, 12 Doçent, 25 Doktor Öğretim Üyesi,  1 Öğretim Görevlisi ve 22 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 73 akademik personelden oluşmaktadır.

Bölümler

Bölüm internet sitesi

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

ceei.beun.edu.tr